Tjen penge på dine domæner

Mange har nok hørt om de gode historier om salg af domæner til svimlende beløb. Bedst kendt er nok salget af business.com til 7,5 millioner dollars (47,6 millioner kroner) i 1999. Se en liste over de dyreste domænesalg hos Mulitireg.com. Til disse historier kan siges, at mange var muliggjort af dot-com-bølgens eufori og at der i forhold til hvor mange der spekulerer i domænenavne kun er utrolig få der nogensinde sægler nogen.

Salg af domæner

Der mange måder at sælge domæner på. Den mest simple er, at man henvender sig til firmaer som kunne have interesse i at købe et specifikt domæne.

Har man ikke lyst til at sælge aktivt, så kan man annoncere forskellige steder, og håbe på at potentielle købere på den måde finder een. Hvis man er heldig kan det endda være at potentielle købere er smarte nok til at slå ens domæne op i whois-database, der finder din email-adresse og så spørger om de må købe det det. Hvis man imidlertid ikke har så stor en tålmodighed og vil vente så længe, så kan man sætte det til salg følgende steder:

Formidleren.dk Et dansk site som helt gratis formidler køb og salg af alle mulige domæner.
Sedo.com Den største domænemarkedplad i verden, med omkring 1,5 million domæner til salg. Det er gratis at sætte domæner til salg, og man betaler først 10 % af salgssummen hvis et salg gennem Sedo lykkes. Samtidig har man mulighed for at parkere domænet hos Sedo, og tjene lidt på at besøgende klikker på de reklamer de placerer der i samarbejde med Google.
Afternic Kæmpe international handelsplads for domæner
Buydomains Ligeledes stor international markedsplads for domæner.
QXL Dansk auktionssite hvor der også er nogle få domæner.
Ebay Verdens største netauktion med også pænt mange domænenavne.
Domainsponsor Har ingen erfaring med dem, men det skulle være det sted hvor det bedst kan betale sig at parkere domæner og tjene på reklamekliks.

Tjen penge på anden måde

Det helt naturlige er selvfølgelig at bruge sine domæner til at udvikle et website som man kan tjene penge med på mange forskellige måder. Men hvis man ikke har så mange ressourcer til at udvikle en forretningside, så er der måske alligevel muligheder. Hvis man lægger noget simpel og nyttig information ud på sit domæne som andre kan have glæde af, og som kan findes ved at søge i søgemaskinerne, så er det blevet meget simpelt at sætte nogle reklamer ud på websitet samtidig.


Googles AdSense har nærmest revolutioneret annonceringen på internettet. Det er meget nemt at oprette en konto og så efterfølgende placere annoncer der automatisk tilpasser sig indholdet på dit website. Man vil hurtig overraskes over hvor velbetalte nogle af klikkene på annoncerne er. Hvor stort beløbet er afhænger meget af hvilke søgeord der er relevante for indholdet på din side. søgeordene har nemlig ret forskellig pris. Indtjeningen vil også være noget højere end hvis man parkerer domænet med reklamer, fordi indtjeningen ikke skal deles af andre end Google og dig. Det er fuldstændig gratis og uden omkostninger at tilmelde sig AdSense.

Tradedoubler Tradedoubler er et annonceringsprogram som er meget nemt at bruge. Også her opretter man en gratis konto og kan så vælge mellem mange forskellige annoncer. Annoncerne er både klikbaserede, leadbaserede (at tilmelder sig en tjeneste) og salgsbaserede. Prøv at tilmelde dig helt gratis og uforpligtende, og se se hvad der alt findes af programmer.