Værktøjer til at finde gode domæner

Der kan være mange gode grunde til at købe domæner. Enten skal man bruge et til et konkret eller planlagt web-projekt, eller også kan man godt lide at samle på domæner med et potentiale, som man eventuelt kan sælge videre. Til processen med at finde et godt domæne findes der en række værktøjer. Men hvad er et godt domæne? På Thesitewizard er der et bud på hvad der gør et domæne godt. Men selvfølgelig er det i sidste ende et subjektivt spørgsmål om at finde et navn som man tror på. I den forbindelsse må det sammenfattende være, om det passer til en eksisterende virksomhed, om det kan brandes, om det er huskbart, beskrivende, tillidsskabende, kreativt, cool eller måske bare smukt. Når man har fundet et eller flere navne som man tror på, så kan det være en meget god ide at afprøve det på en større eller mindre fokusgruppe, eller i det mindste bare på nogle i ens omgangskreds. Man vil ofte overraskes over, hvor meget detaljer kan betyde. Så som at det ikke er nemt at stave til, huske, forstå eller at det giver de forkerte associationer.

Slettede domæner:
Slettede domæner Se slettede danske domæner fra de sidste halvanden år
Pool.com Generiske (almene internationale) domæner der netop bliver slettet i disse dage. .com og .net slettes omkring kl. 14 EST som nu er kl. 20 i Danmark og .org, .info og .biz slettes omkring kl. 10 UTC, som er kl. 11 her.
JustDropped
DomainsBot
Deleted Domains

Generatorer og databaser
DomainChecker.dk Laver både danske og internationale forslag til domænenavne.
Commit2web Online domænegenerator som laver forslag til nye domænenavne ved hjælp af søgeord (virker ikke i Firefox).
Vertikal.dk Oversigt over maange af de registrerede dk-domæner. Pt. er der ca. 300.000 domæner i databasen.
Whois.sc Kan generere navneforslag, give gode oplysninger om allerede registrerede domæner og har en fantastisk monitoring-funktion hvor man kan få besked ved ændringer i specifikke domæner. Kun generiske domæner.
Online Generators
Wordlab
Domain Name Analyzer (DNA) Et gratis program hvormed du kan tjekke store lister af domæner om de er frie. Lister af domæner du måtte få frem ved hjælp af ovenstående generatorer. Desværre er programmet holdt op med at fungere for .dk-domæner. Måske fordi DK-hostmaster har indført visuel godkendelse.
Dandomains whois Min foretrukne whois-database, da den er meget hurtig.

Fora
Bed folk i fora som Eksperten eller Google Grupper om at komme med forslag til navne eller domæner.

Domænemarkedspladser
Domain Formidleren Danske domænenavne til salg, men der findes også enkelte .com-domæner.
Sedo Køb og salg af websites og domæner fra hele verden. En af de største handelspladser.
Afternic Kæmpe international handelsplads for domæner
Buydomains
QXL Dansk auktionssite hvor der også er nogle få domæner.
Ebay Verdens største netauktion med også pænt mange domænenavne.