Køb dit europæiske .eu domæne efter 7. april

eu domæne logoDen 7. april 2006 åbnes der for registrering af europæiske .eu-domæner for alle. Man behøver altså ikke længere dokumentere om man har ret til et varemærke eller lignende, som man hidtil har skullet i de to første såkaldte sunriseperioder.

Du kan allerede nu tjekke om nogen allerede har sat sig på et domæne i Eurid’s (officielle domæne-administration for eu-domæner) whois.

Inden du euforisk skynder dig at købe et .eu-domæne er det nok en god ide at overveje, om det er værd at købe. Jeg har tidligere skrevet lidt spekulation omkring, hvorvidt domæneendelsen bliver en succes. Pointen er kort sagt et spørgsmål om psykologi: Hvis man tænker internationalt, tænker man .com og hvis man tænker nationalt, tænker man .dk.

Til gengæld kan man måske finde et .eu-domæne som ikke er registreret endnu.

Prisen for registrering af et .eu-domæne er stadig ret svingende hos de forskellige udbydere. Og det ser ud til at de fleste vil prakke en et webhotel på i samme omgang. Jeg har selv kig på:

Surftown A/S: Her koster en køregistrering 148 kr. inklusiv moms og man kan blive køregistreret. Får man ikke det domæne man stiller i kø inden 7. april. kan man registrere et andet for sin indbetaling. Jeg bruger i øvrigt selv Surftowns webhotel med 10 domæner tilknyttet. Har man ikke et webhotel her i forvejen, ser det ud som om man skal købe et oven i domænet.

Gratisdns.dk: Her køber jeg normalt mine domæner, men det er lidt uklart hvad prisen for .eu-domæner er ved normal registrering.

B-one.net: Ser ud til at være en ok løsning, men her skal man samtidig købe webhotelløsning og prisen løber op i 288 kr. første år. Ved køregistrering siger de at man kun skal betale hvis man får domænet.

Af danske registrarer der er akkrediterede til registrering af .eu-domæner er der denne liste. Ellers kan man måske med fordel købe domænerne hos udenlandske registrarer. En liste af alle akkrediterede .eu registrarer findes her.